Google My Business gör ditt företag synligt gratis

Vill du få ditt företag att synas på Google helt gratis?

Då är Google My Business något för dig!

Google My Business (nedan förkortat GMB) är ett verktyg från Google själva som är helt kostnadsfritt att använda och är ett sätt för Google att visa upp relevanta resultat när någon söker efter en viss typ av företag på Google eller Google Maps, t.ex. restauranger på orten.

Det fina med att ha Google My Business är att ni hamnar på första sidan av Google vid sök efter ert företag eller er branch. Helt gratis!

Du kan med GMB inte bara visa upp din plats, dina öppettider och länk till hemsidan, utan du kan också lägga upp erbjudanden, nyheter och kampanjer. Du kan också få recensioner av dina kunder som ytterligare visar hur bra företag ni är.

Exempel på Google My Business i Google sök:

Sök Digipeak Media på Google

Sök marknadsföring Hudiksvall på Google

Hur du lägger upp Google My Business för ditt företag

Du börjar med att gå till https://www.google.com/intl/sv_se/business/ och klicka på BÖRJA NU. Du kommer då att bli ombedd att logga in på ditt Google-konto (GMail). Om du inte har ett Google-konto måste du skaffa ett då det är ett krav.

Det första du skall göra när du loggat in är att söka på ditt företagsnamn. Finns det redan registrerat så väljer du det, annars så skapar du det.

GMB-vad heter ditt företag

GMB-var befinner du dig

Läg till dina platsuppgifter.

Kryssrutan “Jag levererar varor och tjänster till mina kunder. Läs mer”, bockar du i om du inte har en fast address utan endast besöker dina kunder hos dem. Då får du ange ett område du betjänar istället.

Kontrollera sedan att kartnålen är på rätt ställe, korrigera annars.

Välj den företagskategori som passar bäst in på ditt företag. Du kan senare lägga till fler eller ändra ditt val. Du måste välja utifrån listan. Du kan inte skriva en ny kategori.

GMB kategori

Skriv in telefonnummer och webbadress.

GMB-kontaktuppgifter

Välj om du vill ha information och tips från Google.

Sluför sedan registreringen.

GMB-slutför

Du skall nu bekräfta att företaget är ditt. Du kan antingen verifiera med ett automatsamtal eller mail till din epostadress. Alternativt kan du få ett vykort skickat till företagsadressen med en kod som du kan verifiera med. Detta kan ta upp till 2 veckor att få.

När du verifierat din lisningen, alternativt begärt vykortsverifiering så kan du sätta igång och komplettera dina uppgifter i Google My Business. Fyll i så mycket uppgifter du kan. Lägg till bilder och skriv en beskrivning av företaget.

KLART!